12 / Ndihma

12.1 – Si mund të ndihmoni – 12.2 – Si mund të ndihmojmë


12.1 – Si mund të ndihmoni:

 • Është e domosdoshme që ne të gjejmë kompani apo sponsorë që mund të paguajnë qiranë e Shtabit tonë (rreth 9000 $ / vit) dhe për domenet tona të shumta të internetit (p.sh. Ambasadat virtuale, rreth 2000 $ / vit).
  Ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni pronarët e kompanive të cilët kanë fëmijë autikë: ne mund t'i ndihmojmë ata me siguri dhe më pas ata me siguri do të jenë të kënaqur të na ndihmojnë. 
 • Nëse dëshironi, mund të na ndihmoni të paguani për domenet tona të internetit, duke dhënë shumën që ju pëlqen:
  • nëpërmjet GoFundMe, me kartë krediti: http://GoFundMe.com/Autistan
  • përmes Paypal-it, me bilancin ekzistues të Paypal ose me kartën tuaj të kreditit: lutemi shkoni këtu dhe shkoni poshtë për të gjetur butonin Paypal.

Për secilin donacion, ne publikojmë përmendjet ose certifikatat në internet, në mënyrë që njerëzit të dinë se paratë shkojnë aty ku duhet.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të paguani faturat tona direkt (domenet e internetit dhe ofruesit e pritjes, energjia elektrike, faturat e internetit, pronari i zyrës, etj)

Faleminderit shume !


12.2 – Si mund të ndihmojmë:

Organizata jonë ndihmon autizmin dhe autizmin në përgjithësi, duke shpjeguar, duke përfaqësuar dhe ruajtur botën mendore të autikës dhe autizmin, tek autoritetet dhe organizatat kombëtare të nivelit të lartë.

Përveç disa përjashtime, nuk mund t'i ndihmojmë autistet individuale ose familjet që të merren me problemet jo-autistike (sociale): kjo është puna e organizatave publike, organizatave të autistikës dhe organizatave të prindërve. 
Ju mund të kontrolloni Autistance.org për të gjetur këto organizata dhe këto përpjekje për vetë-ndihmë.

Megjithatë, mund të përpiqemi të kontribuojmë në solidaritet dhe përkrahje, kur organizatat e nevojshme nuk ekzistojnë.
Ja si:

 • Mbështetje për rrjetet sociale dhe aktivitetet e autistikës
 • Mbështetje për rrjetet sociale dhe aktivitetet e prindërve të autistikës dhe prindërve
 • Organizimi i takimeve në Ambasadat tona (kur ato ekzistojnë)
 • Ekzekutive, ndihma emergjente (nëse është e mundur)
 • (lista duhet të vazhdohet, në kufijtë e mjeteve dhe qëllimeve tona)