[Shtypi artikull] "Një inteligjencë alternative" (nga gazeta belge "L'Echo")

Artikulli origjinal: https://www.lecho.be/entreprises/general/une-intelligence-alternative/10009078.html HISTORIA Një inteligjencë alternative  Autistic, Asperger, potencial i lartë, neurodivergjent, kaq shumë terma për të përcaktuar njerëzit atipikë, me një formë të inteligjencës alternative. Aftësitë tepër të injoruara nga kompanitë. Duke folur për "përmbledhje" për të përshkruar internimin e autizmit në institucione ose duke dhënë një "hollësi historike" që evokon tundimin e Read More …

 

                                                                                                                                                                                                                 Read More …

 

                     

 

                                 

Emërimi i Hugo Horiot si Ambasadori i Autistan në Francë

Në janar 2018, ne kërkuam Hugo Horiot nëse ai pranoi të ishte ambasadori i Autistan në Francë. Ai e njeh projektin tonë që prej një kohe të gjatë dhe ai u përgjigj pozitivisht dhe pa hezitim. Më 20 janar 2018, Këshilli i Ambasadorëve të Autistanit (AAC) e ka vërtetuar këtë emërim. I lindur në vitin Read More …

Emërimi i Stephen M. Shore si Ambasador i Autistan në SHBA (shteti i Nju Jorkut)

Në gusht të vitit 2016, ne pyetëm Stephen M. Shore nëse ai do të donte të ishte ambasadori i Autistan në SHBA (për shtetin e Nju Jorkut). Ai e donte konceptin dhe ai pranoi. Më vonë, Këshilli i Ambasadorëve të Autistan (AAC) e ka vërtetuar këtë emërim. I lindur në vitin 1961, Stephen Mark Shore Read More …