Zgjidhje për krizën globale Covid-19 me "Masques Pour Tous" të Autistanit

06 Prill 2020 – INFORMACION I R IMNDSISH ,M, DUHET TIS SHPRNDARI SI MUND T MUND "Maska për të gjithë" të mbrojtjes së fytyrës që ne ofrojmë janë shumë të lehta për tu bërë, nga kushdo, në një deri në dy sekonda, ato nuk kushtojnë pothuajse asgjë dhe ato mund të rinovohen lehtë. Byshtë deri Read More …

 

                 

 

                                                                  

[Shtypi artikull] "Një inteligjencë alternative" (nga gazeta belge "L'Echo")

Artikulli origjinal: https://www.lecho.be/entreprises/general/une-intelligence-alternative/10009078.html HISTORIA Një inteligjencë alternative  Autistic, Asperger, potencial i lartë, neurodivergjent, kaq shumë terma për të përcaktuar njerëzit atipikë, me një formë të inteligjencës alternative. Aftësitë tepër të injoruara nga kompanitë. Duke folur për "përmbledhje" për të përshkruar internimin e autizmit në institucione ose duke dhënë një "hollësi historike" që evokon tundimin e Read More …

 

                                                                                                                                                                                                                 Read More …

 

                     

 

                                 

Emërimi i Hugo Horiot si Ambasadori i Autistan në Francë

Në janar 2018, ne kërkuam Hugo Horiot nëse ai pranoi të ishte ambasadori i Autistan në Francë. Ai e njeh projektin tonë që prej një kohe të gjatë dhe ai u përgjigj pozitivisht dhe pa hezitim. Më 20 janar 2018, Këshilli i Ambasadorëve të Autistanit (AAC) e ka vërtetuar këtë emërim. I lindur në vitin Read More …

Faqja e internetit e re e Autistan, e bërë me WordPress

Faqja e internetit e re e Autistan është duke u lëshuar, që nga 16 janari 2018, me WordPress. Kjo është ajo që po shihni tani. Do të zëvendësojë faqet më të vjetra statike për Autistan.org, të cilat janë përdorur që nga viti 2014. Ne po përpiqemi të përkthejmë faqet tona në mënyrë që të jenë Read More …

Emërimi i Stephen M. Shore si Ambasador i Autistan në SHBA (shteti i Nju Jorkut)

Në gusht të vitit 2016, ne pyetëm Stephen M. Shore nëse ai do të donte të ishte ambasadori i Autistan në SHBA (për shtetin e Nju Jorkut). Ai e donte konceptin dhe ai pranoi. Më vonë, Këshilli i Ambasadorëve të Autistan (AAC) e ka vërtetuar këtë emërim. I lindur në vitin 1961, Stephen Mark Shore Read More …

Flamuri i ri i Autistanit fluturon për herë të parë

Më 12 gusht 2016, Flamuri i ri i Autistanit fluturon për herë të parë në botë, në Almaty të Kazakistanit.     Ky është versioni i 1m x 1,62m i Flamurit. Imazhi është projektuar atje, në Pioneer Resort, Almaty, gjatë korrikut 2016.   Faleminderit shumë për Pioneer Concept, i cili na ndihmoi, dhe të cilët Read More …