10 / navijači

Naš kum:

Josef Schovanec (autističan savant, putnik, predavač i pisa
c
)
Josef je naš prijatelj; On je izumio riječ "Autistan", a mi radimo sve ostalo…

On je kum naše organizacije, od oktobra 2016.
Mnoge njegove knjige, konferencije, TV i radio emitovanja, pominju Autistan.
Bilo bi previše stvari za pisanje o njemu… (On ima oko 120000 rezultata u poznatom pretraživač…)
Pojedinci koji nas podržavaju:

Gerald L. Neuman (profesor i sudirektor na Harvardu) g. G
e
rald Neuman je vrhunski specijalista za međunarodno pravo.
On je bio clan komiteta ljudskih prava u Ujedinjenim nacijama.

Podržavao nas je nekoliko puta preko e-maila, pišući da su naši napori "pohvalno" i naš koncept "obećavajuće".


Christian Jost (geograf, istraživač, profesor emeritus, dekan fakul
t
e
ta) kršćanin je međunarodni naučnik i avanturista, i on je specijalista za otok Clipperton, koji je prvo mjesto gdje je koncept Autistan počeo "živjeti" ( mentalno), u aprilu 2014 (CP.autistan.org).

On voli ono što mi radimo, a ovo je recipročno. Oboje pokušavamo da zaštitimo najkrhku prirodu i život. Mi smo prijatelji.
Postoji članak (zaštićen lozinkom) koji objašnjava rođenje našeg koncepta, i njegov poseban odnos sa Clippertonom.Organizacije autizma na zemlji koje nas podržavaju:

 Koncept pionira (Kazahstan), zahvaljujući Zhanat Karatayu
 


Zhanat Karatay (lijevo), vlasnik i direktor koncepta pionira, prikazuje prvu zastavu Autistan (u štampariji, sa vlasnikom), 2016.

Ovo je bio zaista istorijski trenutak za nas, pošto je ovo bilo prvo "materijalno postojanje" našeg koncepta. Zhanat nam je pomogao na razne načine da transformišemo projekat (skoro san) u konkretnu realnost, po prvi put.

Naša zastava je inspirisana i dizajnirana tamo, u svom velikom planinskom odmaralištu u Almatyu, što je dolina vidljivo na ovoj slici (gdje je moguće pogoditi zgrade odmarališta u pioniru, dolje u daljini): zahvaljuj
u
ći njoj, prva vrlo velika zastava autista n (1, 40 x 2, 26 metara) mogao bi početi "letjeti nad svijetom", kao što je viđen na slici iznad (u augustu 2016).

Ispod, iste zastave, upravo primljena, u restoranu: 

Takođe nam je pomogla da počnemo sa konceptom ambasade Autistan.

Zhanat Karatay je definitivno "osoba za autistične ljude".

Zaista, ne samo da bismo mogli započeti naš projekt konkretno zahvaljujući njoj, ali ona razumije i autizam i organizirala je uspješne ljetne logore i skijaške logore za djecu i mlade ljude, gdje bi autistična djeca mogla napredovati, jer su Ne "tretirani" sa medicinskim pristupom, jer Zhanat zna-kao mi-da je autizam nešto što treba cijeniti, a ne izliječiti se.

Ona je i ponosna majka mladog autisticnog umjetnika, Alibeka.

Željeli bismo reći "posebno hvala" Zhanat Karatay, za njeno povjerenje i što nam je pomogla da stvarno počnemo, i također za svu pomoć koju ona može pružiti autističnoj populaciji općenito, zahvaljujući njenom razumijevanju, njenom dobrom osjećaju i njenoj dobroj volju. 

u redu.

Zastava Autistan (1, 00 x 1, 62 m) leti po prvi pu
t, na odmorište pionira, Almaty, Kazahstan, 12, 2016 (iznad) i 13.

u redu.Druge organizacije nas podržavaju:

  •  ?………..
    Osim koncepta pionira u Kazahstanu u 2016, nikad nismo pronašli nijednu organizaciju koja je spremna i voljna pomoći organizaciji autistics; Naši autistični kolege u različitim zemljama ne znaju ništa slično; Navodno je autizam još uvijek viđen kao "nešto da se izliječi", a koncept autistics pokušava da pomogne sebi i da "brani autizam" izgleda vjerovatno nadrealno za većinu ljudi.
    Sami smo, u ljudskoj pustinji.
    Mi smo 1% svijeta, ali izgleda da nema ni jedne javne ili privatne organizacije koja bi pomogla autistics organizacijama (ne samo o "tretmanu" ili "obrazovanju", nego i o pravoj pomoći koja nam je potrebna, i o ojačanju i slobodi). Ništa.

Ova stranica je još uvijek u izgradnji.
Zaista, nemamo dovoljno vremena da tražimo pristalice, sponzore itd.
Potrebno je previše vremena da se to uradi, skoro bez rezultata.
Jedini koji su nam pomogli su ljudi iz Kazahstana.
Druge organizacije uvijek čestitaju; Oni općenito objašnjavaju da autizam nije u njihovom polju; Ponekad kažu da će pomoći, ali ne. Otuda, imamo druge stvari da radimo, više plodne nego što skupljamo samo čestitke, obećanja i obmane.