Именување на Хуго Хориот како амбасадор на Аутистан во Франција

Во јануари 2018 год., Го прашавме Хуго Хориот дали тој е согласен да биде амбасадор на Аутистан во Франција. Тој го знае нашиот проект уште долго време, и тој одговори позитивно и без двоумење. На 20 јануари 2018 година, Советот на амбасадорите на Аутистин (АЦВ) го потврди ова назначување. Роден во 1982 година, Хуго Хориот Read More …

Нова веб-страница на Аутистан, направена со WordPress

Новата веб-страница на Аутистан моментално се објавува, од 16 јануари 2018 година, со WordPress. Тоа е она што сега го гледате. Ќе ги замени постарите статични страници за Autistan.org, кои се користат од 2014 година. Ние се обидуваме да ги преведеме нашите страници со цел да им биде достапен на повеќето луѓе на планетата, благодарение Read More …

Именување на Стефан М. Шор како амбасадор на Аутистан во САД (Њујорк)

Во август 2016 година, го прашавме Стефан М. Шор дали сака да биде амбасадор на Аутистан во САД (за државата Њујорк). Тој го сакаше концептот, и тој се согласи. Подоцна, Советот на амбасадорите на Аутистин (АЦВ) го потврди ова назначување. Роден во 1961 година, Стивен Марк Шор е аутизам и професор по образование (аутизам) на Read More …