Нова веб-страница на Аутистан, направена со WordPress

Новата веб-страница на Аутистан моментално се објавува, од 16 јануари 2018 година, со WordPress. Тоа е она што сега го гледате. Ќе ги замени постарите статични страници за Autistan.org, кои се користат од 2014 година. Ние се обидуваме да ги преведеме нашите страници со цел да им биде достапен на повеќето луѓе на планетата, благодарение Read More …

Новото знаме на Аутистан лета за прв пат

На 12 август 2016 година, новото знаме на Аутистан лета за прв пат во светот, во Алмати, Казахстан.     Ова е верзија од 1м x 1,62м од знамето. Сликата е дизајнирана таму, во Пионер Resort, Алмати, во текот на јули 2016 година.   Многу ни благодариме на концептот на Пионер, кој ни помогна и Read More …