[Прес статија] "Алтернативна интелигенција" (од белгискиот весник "L'Echo")

Оригинална статија: https://www.lecho.be/entreprises/general/une-intelligence-alternative/10009078.html ПРИКАЗНА Алтернативна интелигенција  Аутистички, Аспергер, висок потенцијал, невродиферентни, толку многу термини за да се дефинираат атипични луѓе, со форма на алтернативна интелигенција. Вештините премногу ги игнорираат компаниите. Зборувајќи за "преглед" за да се опише интернирањето на аутизмот во институциите или да се обезбеди "детал од историјата" кој го поттикнува искушението на еугениката Read More …

 

                                                                                                                                                                                                                 Read More …

 

                     

 

                                 

Именување на Хуго Хориот како амбасадор на Аутистан во Франција

Во јануари 2018 год., Го прашавме Хуго Хориот дали тој е согласен да биде амбасадор на Аутистан во Франција. Тој го знае нашиот проект уште долго време, и тој одговори позитивно и без двоумење. На 20 јануари 2018 година, Советот на амбасадорите на Аутистин (АЦВ) го потврди ова назначување. Роден во 1982 година, Хуго Хориот Read More …

Именување на Стефан М. Шор како амбасадор на Аутистан во САД (Њујорк)

Во август 2016 година, го прашавме Стефан М. Шор дали сака да биде амбасадор на Аутистан во САД (за државата Њујорк). Тој го сакаше концептот, и тој се согласи. Подоцна, Советот на амбасадорите на Аутистин (АЦВ) го потврди ова назначување. Роден во 1961 година, Стивен Марк Шор е аутизам и професор по образование (аутизам) на Read More …