Именување на Стефан М. Шор како амбасадор на Аутистан во САД (Њујорк)

Во август 2016 година, го прашавме Стефан М. Шор дали сака да биде амбасадор на Аутистан во САД (за државата Њујорк). Тој го сакаше концептот, и тој се согласи. Подоцна, Советот на амбасадорите на Аутистин (АЦВ) го потврди ова назначување. Роден во 1961 година, Стивен Марк Шор е аутизам и професор по образование (аутизам) на Read More …