[Прес статија] "Алтернативна интелигенција" (од белгискиот весник "L'Echo")

Оригинална статија: https://www.lecho.be/entreprises/general/une-intelligence-alternative/10009078.html ПРИКАЗНА Алтернативна интелигенција  Аутистички, Аспергер, висок потенцијал, невродиферентни, толку многу термини за да се дефинираат атипични луѓе, со форма на алтернативна интелигенција. Вештините премногу ги игнорираат компаниите. Зборувајќи за "преглед" за да се опише интернирањето на аутизмот во институциите или да се обезбеди "детал од историјата" кој го поттикнува искушението на еугениката Read More …

 

                                                                                                                                                                                                                 Read More …