Решение за глобалната криза „Ковид-19“ со австриската „Маскари истурам“

06 април 2020 година – ВАНИ ИНФОРМАЦИИ, ДА СЕ РАЗГОВОРИТЕ СЕ МО PНО „Маските за сите“ за заштита на лицето што ги нудиме се многу лесни за правење, од никого, за една до две секунди, тие чинат скоро ништо и тие можат лесно да се обноват. Тоа е далеку најпристапното решение што постои во многу Read More …

 

                 

 

                                                                  

 

                     

 

                                 

Нова веб-страница на Аутистан, направена со WordPress

Новата веб-страница на Аутистан моментално се објавува, од 16 јануари 2018 година, со WordPress. Тоа е она што сега го гледате. Ќе ги замени постарите статични страници за Autistan.org, кои се користат од 2014 година. Ние се обидуваме да ги преведеме нашите страници со цел да им биде достапен на повеќето луѓе на планетата, благодарение Read More …

Новото знаме на Аутистан лета за прв пат

На 12 август 2016 година, новото знаме на Аутистан лета за прв пат во светот, во Алмати, Казахстан.     Ова е верзија од 1м x 1,62м од знамето. Сликата е дизајнирана таму, во Пионер Resort, Алмати, во текот на јули 2016 година.   Многу ни благодариме на концептот на Пионер, кој ни помогна и Read More …