3.2 / Алатки

Алатките на австриската дипломатска организација

Овде е обид за листа на сопствени ексклузивни алатки, средства, ресурси и средства, со цел да се утврди подобро како можеме да ги достигнеме нашите цели.
Оваа листа се ажурира секогаш кога се појавува нова алатка.

* = да се создаде

 • # T010000 # Симболични алатки

  • # T011000 # Симболични нематеријални алатки
   • # T011100 # Концептот на "Аутистан"
   • # T011200 # Нашиот концепт на "Аутистанската дипломатска организација"
    • # T011210 # Нашиот концепт на "Амбасадите на Аустистан"
    • # T011220 # Нашиот концепт на "Амбасадорите на Аустистан"
  • # T012000 # Симболички материјал "меки" алатки
   • # T012100 # Знамето на "Аутистан" 
   • # T012200 # Амблемите на "Олистанската дипломатска организација"
   • # T012300 # Официјалните појаси на "Амбасадорите на Аутистин"
   • # T012400 # Нашите логоа и дизајни
  • # T013000 # Симболички материјал "тврди" алатки
   • # T013100 # Физичките "амбасади на Аутистин"
   • # T013200 # Светскиот штаб на "Олистанската дипломатска организација"
 • # T020000 # Концептуални алатки

  • # T021000 # Нашите концепции за "аутизам"
  • # T022000 # Нашата "Листа на фундаменталните права на аутизмот"
   • # T022100 # Нашиот концепт на "Конвенција за правата на австизмот"
 • # T030000 # Дигитални алатки

  • # T031000 # Нашите веб-страници
   • # T031100 # Нашата главна веб-страница (Autistan.org)
    • # T031110 # Хостинг
    • # T031120 # Content Management System
    • # T031130 # Резервна алатка
    • # T031140 # Translation tool
    • # T031150 # алатка во заедницата *
   • # T031200 # Нашите регионални веб-сајтови
   • # T031300 # Наши сопствени адреси на е-пошта ("@ autistan.org)
   • # T031400 # Нашиот видео канал ("Autistan.TV")
  • # T032000 # Соработка алатки
   • # T032100 # Нашата општа алатка за управување со проекти
   • # T032200 # Нашите комуникациски групи
  • # T033000 # алатки за создавање
   • # T033100 # Текстуални софтвери
   • # T033200 # Слики софтвери
   • # T033300 # Звучни софтвери
   • # T033400 # Видео софтвери
   • # T033500 # Backup софтвери
  • # T036000 # Компјутерски хардверски алатки
  • # T039000 # Бекап и хардверски хардвер и уреди
 • # T040000 # Алатки за акција

  • # T041000 # Акција "меки" далечински алатки
   • # T041100 # Писма *
   • # T041200 # Статии
   • # T041300 # Соопштенија за медиумите *
   • # T041400 # Извештаи *
   • # T041500 # Извештаи *
   • # T041600 # Визуелни презентации ("слајд-шоу") *
   • # T041700 # Филмови *
   • # T041800 # Видео-конференции *
  • # T042000 # Акција "меки" презентивни алатки *
   • # T042100 # Организирање на не-јавни состаноци или настани
   • # T042200 # Учество на не-јавни состаноци или настани
   • # T042300 # Учество на јавни состаноци или настани
  • # T043000 # Акција "тешки" презентивни алатки
   • # T043100 # Нашите поштенски адреси
   • # T043200 # Нашите канцеларии, и нашите физички приемни адреси
    • # T043210 # "Канцеларијата на Амбасадата на Аустстан во Рио де Жанеиро, седиште на австриската дипломатска организација"
   • # T043300 # Нашите простории за состаноци *
    • # T043310 # Салата за состаноци на Амбасадата на Аутистин во Рио де Жанеиро (за 20 лица)
     • # T043311 # Пластичните столици што вети бразилската компанија "Пластекс" за нашите состаноци
 • # T050000 # Практични алатки и хардвер

  • # T051000 # Знаците, панелите и значки *
   • # T051100 # Материјалот поддржува покажува знамето и нашиот Амблем и логоа, за нашите амбасади и амбасадори
   • # T051200 # Материјалот поддржува покажува знаме, што се користи од страна на лица или лица кои не се дел од нашата организација 
   • # T051300 # Мапа на светот на Аутистичката дипломатска организација
   • # T051400 # Беџови и знаци за амбасадорите или за вработените во нашата организација
   • # T051500 # Беџови и знаци за посетителите, гостите или други лица
 • # T060000 # Заедница и средства за финансирање

  • # T061000 # Алатки поврзани со "Граѓаните на Аутистин"
   • # T061100 # "Авторизирана граѓанска лична карта"
  • # T062000 # "Овластено подредување на подржувачи"
   • # T062100 # Продажба на австриски знамиња
   • # T062200 # Продажба на аутистични разгледници
   • # T062300 # Продажба на автентични марки
   • # T062400 # Продажба на налепници од Аутистан
 • # T070000 # Други финансиски алатки и ресурси *

  • # T071000 # Спонзорирање
  • # T072000 # Crowdfunding
  • # T073000 # Плаќања за советување на јавни или приватни организации
 • # T100000 # Правни алатки

  • # T110000 # Правните регистрации на (виртуелни или физички) амбасади (кои го претставуваат Аутистан и Аутистанската Дипломатска Организација) во земјите *
  • # T111000 # Правните регистрации на домените од највисоко ниво на земјата на Интернет
 • # T200000 # Човечки ресурси

  • # T210000 # Постојано добродушен персонал
  • # T211000 # амбасадори
  • # T212000 # Надворешни советници
  • # T213000 # Добродојдени аутистични волонтери
  • # T214000 # не-аутистичен добронамерни волонтери *
 • # T300000 # Поддржувачи

  • # T310000 # Финансиска или материјална поддршка
   • # T311000 # Јавни организации или фондови *
   • # T312000 # Приватни компании, организации или фондови
   • # T313000 # Поединци
  • # T320000 # Човечка поддршка
   • # T321000 # Јавни организации *
   • # T322000 # Приватни компании, организации
   • # T323000 # Поединци (освен волонтерите)
  • # T330000 # Морална и симболичка поддршка *
   • # T331000 # Нашата сопствена социјална мрежа на "Граѓаните на Аутистан"
   • # T332000 # Нашата сопствена социјална мрежа на "Поддржувачите на Аутистан"
   • # T333000 # "Следбеници" и "Ликери" на нашите групи или страници на Фејсбук
   • # T334000 # Организации на аутистика
   • # T334000 # Организации на родители
   • # T334000 # Организации на лица со посебни потреби
 • # T500000 # Поврзани организации

 • # T900000 # Специјални

  • # T910000 # Женева / Обединетите нации
  • # T920000 # Reunion Island
  • # T930000 # Француски јужни и антарктички територии *
  • # T940000 # Clipperton Island

* = да се создаде