[Прес статија] "Алтернативна интелигенција" (од белгискиот весник "L'Echo")

Оригинална статија: https://www.lecho.be/entreprises/general/une-intelligence-alternative/10009078.html


ПРИКАЗНА

Алтернативна интелигенција

 Аутистички, Аспергер, висок потенцијал, невродиферентни, толку многу термини за да се дефинираат атипични луѓе, со форма на алтернативна интелигенција. Вештините премногу ги игнорираат компаниите.

Зборувајќи за "преглед" за да се опише интернирањето на аутизмот во институциите или да се обезбеди "детал од историјата" кој го поттикнува искушението на еугениката што може да го придружува откривањето на аутизмот во матката, Хуго Хориот го поставува тонот. Исто како наслов на неговата книга: "Аутизам, обвинувам". "Тоа е памфлет", претпоставува тој. Шок јазик за "борба против единствената мисла".

Самиот дијагностициран со аутизам пред повеќе од 35 години, Хориот се бунтува и предизвикува да го носи својот глас, да слуша аутизам или Аспергер. Бидејќи тие се многубројни (се повеќе и повеќе, благодарение на подобра дијагноза), овие атипични, да ја бараат и да ја бранат својата разлика како што беше случајно, луѓето со намалена мобилност, хомосексуалците или боите . "Пристапот е сличен, продолжува Хориот. Во нашата заедница постои форма на когнитивен расизам. Време е за Спектерите да се разбудат!

Аутизам: обвинувам! – До тебе – 29/03/2018
 

Спектер? Повеќе признаен како специфичност на генетскиот тип, аутизмот може да земе широк спектар на различни нијанси.

Едноставно кажано, каде што, во раното детство, типичниот мозок почнува да ги филтрира и да ги запишува информациите што ги прима, дека на атипичните не ги разликува различно своите врски. Оваа маса на информации очигледно генерира непријатности и хендикеп. Во исто време, атипичните луѓе исто така развиваат високо специјализирани вештини во одредени области, често обратно пропорционални на однесувањето хендикеп.

Помеѓу неми личноста со минијатурен поглед, кој не може да ги потисне неговите лулашки, мрзливата личност што бега од колку што е можно повеќе од општествените односи и оној што доживува "само" преосетливост кон бучава или светлина, зборуваме за спектарот на аутизам . Што да направите за Хориот и некои од неговите врсници, идејата за неформална организација, во знак на Џејмс Бонд.

Јозеф Шованец претпочита идејата за Аутистин. Мултидипломе, кој зборува 7 јазици, одличен патник и писател, тој редовно ги дава своите "лекции на нештата" од неговиот метален и монотон глас во хрониките во Европа 1. "Аутистин не е имагинарна земја како Петар Пан. Тоа е концепт кој ги спојува сите наши врсници под исто име. "За фолклорот, Аутистан има свое знаме, пресечено со сини ленти (бојата што ги смирува аутистите) и бела, погодена со призма на 24 бои за да се прикаже разновидноста на профилот.

Шованец сака да биде милитантен како Хориот. Во друга форма на јазик, повеќе полиран, но дното е исто. "Сегашното општество ужасно се стврднува. Има многу помалку простор за атипикали. Во претходните времиња имаше овчари, пустиници, генијски ракометари без збор да се наведнаа над работното место. Имаше место за атипични луѓе. Денес, затоа што сме поасоцијални од другите, понекогаш живееме во многу тешки и многу несигурни услови. "

Горд?

Франсоа Делку е "амбасадор на Аутистан" во Белгија, додека Хуго Хориот е во Франција. Кога ќе се сретнеме со него, неговата врата се отвора дури и пред да го најдеме вратот. "Слушнав автомобил што не го знаев. Се сомневав дека ти си ", рече тој со топла насмевка. Куќата е постојана градилиште каде што треба да го направите својот пат. "Ова е дел од состојбата на аутизам", признава Делку, кој преживува преку вметнување минимален приход (RMI). Тој, исто така, ги надминува тешкотиите со кои се соочува во давањето предавања и зборувањето со аутизмот. "Горд да бидеме аутистички, нема смисла. Еден е како што е роден. "Аутизам и гордо што е така … карикатурно среќниот израз го направи Швановец скок. "Можеме ли да бидеме горди да измериме 1,90 метри, да бидеме русокоса или белгиски. Ова се идеи кои се сосема туѓи за нас ".

Во пракса

Прилагодете за да се интегрирате

Аспертиза ги става своите консултанти директно со своите клиенти. "Потребна е работа за евангелизација на клиентите. Тоа е важно за купувачите и уште повеќе за вработениот ", вели Фредерик Везон, основач на ИТ консултантската компанија.

Некои совети и трикови за успешно интегрирање на лице со аутизам спектар.

  • Аутистот знае подобро од било што му одговара, па ние, ако е можно, треба да одговориме на неговата желба.
  • Атипичниот човек е чувствителен на неговата околина, па затоа е подобро да му дозволи да го избере своето работно место, особено на отворен простор. Исто така, ќе дозволи да работи "во неговиот меур" буквално, со слушалки на ушите, на пример, во фигуративна смисла.
  • Со цел да избегнете непотребни стресови, мора да ги почитувате вашите навики.
  • Што се однесува до распоредот, атипичните луѓе можат да бидат хипероцикли или напротив да поминат целосно … додека не спијат на работа. Членовите на "Спектарот" генерално не се чувствителни на хиерархијата. Нема потреба да се чувствуваш. Работата на работното место претставува вистинска можност колку што е можно повеќе да се искористи колку што е можно.
  • Конечно, ќе биде корисно да се постави ресурсен човек, кој ќе биде првиот соговорник на атипичниот човек кој ќе ги реши секојдневните проблеми, без да падне во инфантилизација. Помошта ќе мора да се прилагоди на реалните потреби.

За да го опишеме функционирањето на аутизмот на мозокот, зборуваме за друга форма на интелигенција или невровиргенција во споредба со невротипичните, кои би требало да ја претставуваат нормата. "Аутизмот нема никаква врска со Дождот Човекот. Овој лик претставува и сосема поинаков синдром. Ние не сме научни мајмуни! ", Вели Шованец. Но, оваа разлика дава на атипика уште една перцепција на реалноста и друга перспектива на проблемите, што ги опфаќа мртвите точки оставени од невротиповите. "Прилично е очигледно за сајбер-безбедноста на пример. Атипичниот човек ќе ја види мааната што невротипиците не ја виделе. И хакерите често имаат атипична страна ... ", рече Фредерик Везон, основач на Aspertise, во која работат околу петнаесет атипични луѓе во компјутерскиот консалтинг.

Вештини и квалитети

Ова е пораката што активистите на аутистичката причина сакаат да ги пренесат. Со помош на аутизмот, Аспергер и другите невродиференци во полето "оневозможено да помагаат" на нашето високо стандардизирано општество, се лишуваме од вештини и човечки квалитети кои се значителни во професионалната средина. Големите творци или пронаоѓачи, кои го револуционизираа светот, сега се препознаваат како презентирање на нарушувања на аутистичкиот спектар: Никола Тесла, Ајнштајн, Едисон, Њутн ...

Џули Mousty имаше особено хаотично школување, прекината во средното училиште. Ова не го спречува да стане страсна за психологијата на однесување. "Кога сум во моите книги, можам да останам таму со часови, буквално без да гледам. Очигледно е малку комплицирано кога треба да се усогласите со распоредот или со општествениот живот, но одеднаш можам да асимилирам многу материјал за кратко време ", вели таа.

Ова е една од карактеристиките на атипичните луѓе: хиперфокализацијата на одредени центри на интереси, понекогаш многу остра или дури и несоодветна. Но, тоа не е единственото.

Исто така укажуваме на многу висока прецизност и внимание на деталите во извршените задачи. "Никогаш нема да видите атипичен додаток на грам премногу во рецепт, тоа може да биде вредно во индустријата како што е хемијата на пример", забележува Schovanec. Со последица, перфекционизам кој ги тера да го бараат последниот карат ("што не мора да оди рака под рака со продуктивноста …", предупредува Делку). И тогаш, тоа е речиси клише, склоноста за пресметка и компјутерско програмирање.

Шованец инсистира на други човечки квалитети: чесност, веродостојност, лојалност … "Неспособни сме да дисимулација или лаги. Замислете свет во кој секој го прифаќа истото однесување? Тоа може да биде малку недостаток на филтри, но не би победило? "

Како многу професионални и човечки квалитети теоретски многу вредни на пазарот на труд. Па зошто да не најдеме повеќе атипични луѓе во компаниите?

настава

"Како да успеете или дури да се интегрирате во општеството кога немате основно потекло, без оглед на интелигенцијата", инсистира Шованец. Проблемот започнува со наставата.

Франсоа Делку, "амбасадор на Аутистан во Белгија". Зад некои фолклор, активист на аутистичката кауза.

Како и Џули Мусти, Франсоа Делкус имаше комплицирано образование во општото образование. "Кога дадов добро документирана презентација за диносаурусите во основно јас, наставникот ги предупреди моите родители затоа што имав премногу богат речник и премногу научив за мојата возраст. тоа беше почеток на исмејување и отфрлање од страна на моите соученици ", рече Делку.

"Мали, јас бев психолошки квалификуван како морон. Мајка ми се бореше да останам во општото образование. Доцна во училиште, завршив да го напуштам училиштето поради медицински причини во второ одделение ", вели Мусти.

Затоа, тешкотијата на интеграција започнува од најмладата возраст, бидејќи наставата не е секогаш прилагодена. учењето, кога е можно, е затоа осамено во согласност со неговите центри на интерес, генерирајќи прекумерни специјализации како што се јасни празнини. Независно учење, додека повеќето луѓе со аутизам имаат под просек IQ. "Освен ако стандардните IQ тестови не се прилагодат на нашата интелигенција …", вели Хориот.

"Постои голема дивергенција на пристапот за тоа како да се интегрираат различни луѓе во наставата. Италија практикува целосно инклузивно образование; во Белгија, Хаселт е прилично напреден во оваа област. Но, тоа варира многу силно од еден регион, па дури и од еден град до друг ", забележува Шованец.

Хориот е повеќе вирулентен во неговата анализа. За него, институционализацијата (поставување) на атипични луѓе е огромен пазар. "Не во маркетинг смисла на зборот, каде што атипични ќе претставува целна публика, но бидејќи оваа поддршка, која не е секогаш неопходна, генерира социјални бенефиции и затоа огромни финансиски интереси!"

Социјална галија

Всушност, кај атипични возрасни, честопати е галичката и зависноста од социјалните бенефиции. Франсоа Delcoux, кој има корист од RMI, се бореше со недели за да добие платена работа во непрофитната организација "Autistes en action", но ова е заглавено на административно ниво. "Се осмелувам да се надевам дека нема никаква врска со мојата аутистичка држава!"

"Нашиот живот е полн хаос, го земаме од ден на ден"
.
Џули Мусти
 

Џули Mousty зависи од заеднички како хендикепирани, нејзиниот сопруг е невработен. "Нашиот живот … Тоа е целосен хаос, го земаме од ден на ден. Тоа е нужно многу несигурно. Наша цел не е да останеме зависни од системот на распределба ". На 28-годишна возраст, Џули Мусти само што поминала курсеви за да го помине CESS, тогаш го смета универзитетот за психосо, со специјализација во нарушувањата во однесувањето, предмет на наклонетост.

Како да го монетизирате вашиот хиперфокус? Ова е клучното прашање за аутизам кој сака да работи. "Тоа веројатно не помага да се надевате на работа за секого. Тоа не е секогаш можно, но сепак е најдобриот начин да се интегрира во типично општество. Да има статус во ова општество. Работите се движат, но за некои повеќе социјализирани профили. Тоа е потешко за другите ", вели Шованец со некоја горчина. Особено затоа што често исмејувањето што веќе било подложено во училишниот двор се претвора во малтретирање во светот на работа. Џули Mousty го направи сурово искуство.

Силиконската долина

Предвесник во оваа област, Силиконската долина цели повеќе и поконкретно овој вид профили. Според Тони Атвуд, специјалист психолог цитиран од Хориот, Силиконската долина има скоро 50 отсто од аутизмот или Аспергер е меѓу неговите инженери. Нормално, вели Фредерик Везон: "Силиконската долина е, во најголем дел, создадена од аутистички профили. Гејтс, Џобс, Цукерберг често се опишуваат како луѓе од аутистичкиот спектар. Повеќето компании во Силиконската долина го прекршија хиерархискиот и високо форматиран бизнис модел во кој атипичниот не се чувствува добро ".

Во Израел, армијата исто така регрутира профили на Спектар, особено за анализа на податоци, а некои универзитети промовираат аутистичка интелигенција. Постои наплив на бројот на атипични компании кои го реализираат нивниот потенцијал. "И тоа не е само за рано adopters повеќе. Ние сме во втора фаза ", забележува консултантот. Против уште многу роднина, бидејќи во Франција 1% од 400 000 возрасни лица со аутизам работат.

 

Со нас, брз преглед на реклами и понуди за работа дава идеја за реалноста на теренот: едвај две реклами на речиси сто точка на аутистичен карактер во критериумите за избор на кандидати.

Дијагностициран Аспергер во пресрет на дијагнозата на неговиот син, Фредерик Везон е "сериски претприемач" во Франција и Канада. Со поддршка на инвестицискиот фонд, тој пред неколку месеци ја започна консултантската компанија, која денес вработува околу 15 луѓе, атипични. Компанијата е специјализирана за вештачка интелигенција, големи податоци или сајбер-сигурност, како и многу филијали каде експертизата на атипични е речиси клише. "Нашите клиенти се дел од CAC 40. И бројот на нашите консултанти треба да се удвои или трипати во годината, бидејќи побарувачката е силна ", вели Везон. Други компании од овој тип се појавуваат на двете страни на Атлантикот.

Во Белгија, компанијата Paaswerk со седиште во Антверпен се заснова на истиот консултативен модел. Особено неговите консултанти работеа на развојот на безбедносните порти на Stib. Paaswerk во моментов е регрутирање за безбедносни офицери специјализирани за рендгенски скрининг.

страв

Но, мора да се препознае, аутизмот, најверојатно од другите хендикепи, е страшно во компанијата. "Сметаме дека за луѓето со намалена мобилност, знаеме што треба да се направи за да се олесни нивната интеграција. Менталниот или психолошкиот хендикеп импресионира многу повеќе, како да е потенцијално опасен ", вели Хориот.

А што се однесува до образованието, главната пречка за вработување на невровизуелни луѓе е во основата: како да ги пронајдеме? Не постои база на податоци во комбинација со специфични вештини.

"Ние размислуваме поинаку, тоа не прави научни мајмуни".

Јозеф Шованец
 

"Класичната шема за вработување, објавувањето на CV-интервју, не ни одговара. Треба да најдеме друг пат ", вели Шованец. Специфичното вработување за профилите на Спектарот кај Microsoft се покажа како неуспех поради недостаток на кандидати, вели Везон. "Интервјуата за работа, тоа е игра на измамени дупки: ги мериме социјалните вештини, а не вистинските способности", вели Делку.

Како што рековме, аутистиката има неколку филтри, неговиот говор е прилично паричен и не може да се скрие. Тешко во овие услови да успее во едно интервју каде што е неопходно да се претстави себеси во најдобро светло, дури и да ги разубавува работите. "Не можеме да се потпреме на чувството на конкуренција од аутистичните луѓе за да се поставиме напред. Поголемиот дел од времето, ние не сме свесни за нашата изведба или чувства на гордост. Зошто да станеш менаџер? Зошто да заработи повеќе пари? ", Прашува Шованец. "Кандидатот за консултации за сајбер-сигурност се покажа како одличен експертски експерт, и ја рангираше оваа вештина меѓу неговите хобија …" се сеќава Везон.

Социјални мрежи

Во едно повеќе поврзано општество, за кое, исто така, се вели дека е се повеќе и повеќе аутизам во тоа што сите се повлекуваат во себе, атипичарите може да го најдат своето место. Комуникациските мрежи им даваат во секој случај комплементарни алатки. "Е-пошта, Skype или социјални мрежи нудат нови перспективи за оние од нас кои имаат директни вербални проблеми во комуникацијата", вели Шованец. Но, под услов да сте способни или научиле да напишете е-пошта. "Овие алатки очигледно овозможуваат повеќе работа на атипични луѓе, што ќе ги спречи да се справи со јавниот транспорт, бучавата, промискуитетот и промена на адресата. животната средина. Толку многу фактори на стрес и нарушување. "Интернетот е аутизам кој знаковен јазик е за глувите", рече Хуго Хориот, кој ја пренесува гласината дека Википедија е во голема мера контролирана и управувана од аутизам.

Што се однесува до социјалните мрежи, а особено Фејсбук, нашите сведоци остануваат претпазливи. "Дури и ако Цукерберг го создаде за решавање на некои проблеми во комуникацијата, мора да признаеме дека денес, мрежата стана особено нарцисоидна алатка во која воопшто не се наоѓаме", заклучува Шованец.