12 / Помагање

12.1 – Како можеш да помогнеш – 12.2 – Како можеме да помогнеме


12.1 – Како можете да помогнете:

 • Неопходно е да најдеме компании или спонзори кои можат да платат за изнајмување на нашиот штаб (околу 9000 $ / година) и за нашите многубројни Интернет домени (т.е. виртуелни амбасади, околу 2000 $ / година).
  Ве молиме не двоумете се да контактирате со сопствениците на компании кои имаат деца со аутизам: ние можеме да им помогнеме со сигурност, а потоа тие веројатно ќе бидат задоволни да ни помогнат. 
 • Ако сакате, можете да ни помогнете да платиме за нашите интернет домени, со давање на износот што го сакате:
  • преку GoFundMe, со кредитна картичка: http://GoFundMe.com/Autistan
  • преку PayPal, со постојниот PayPal биланс или со вашата кредитна картичка: ве молиме одете овде и движете се надолу за да го најдете копчето Paypal.

За секоја донација, ние ги објавуваме споменувањата или сертификатите преку интернет, така што луѓето знаат дека парите одат каде што треба.

Вие исто така може да сакате да ги плаќате нашите сметки директно (интернет домени и хостинг провајдери, електрична енергија, интернет-сметка, сопственик на канцеларија, итн)

Благодарам многу !


12.2 – Како можеме да помогнеме:

Нашата организација им помага на аутизмот и аутизмот воопшто, преку објаснување, застапување и зачувување на менталниот свет на аутизмот и аутизмот до националните власти и организации на највисоко ниво.

Освен неколку исклучоци, не можеме да им помогнеме на индивидуалната аутистичност или на семејствата да се справат со не-аутистичните (социјални) проблеми: тоа е работата на јавните организации, организациите за аутизам и организациите на родителите. 
Можете да го проверите Autistance.org за да ги пронајдете овие организации и овие обиди за самопомош.

Сепак, можеме да се обидеме да придонесеме за солидарност и поддршка, кога не постојат неопходни организации.
Еве како:

 • Поддршка за социјалните мрежи и активности на аутизмот
 • Поддршка за социјалните мрежи и активности на родителите и нивните родители
 • Организирање состаноци во нашите амбасади (кога тие постојат)
 • Исклучителна, итна поддршка (ако е можно)
 • (листата да продолжи, во границите на нашите средства и цели)