Именување на Стефан М. Шор како амбасадор на Аутистан во САД (Њујорк)

Во август 2016 година, го прашавме Стефан М. Шор дали сака да биде амбасадор на Аутистан во САД (за државата Њујорк).
Тој го сакаше концептот, и тој се согласи.

Подоцна, Советот на амбасадорите на Аутистин (АЦВ) го потврди ова назначување.

Роден во 1961 година, Стивен Марк Шор е аутизам и професор по образование (аутизам) на Универзитетот Аделфи во Њујорк; во многу земји дава презентации и предавања за аутизам; тој исто така напиша неколку книги за аутизмот; и сега е прв амбасадор на Аутистан во САД, официјално од октомври 2016 година.

Треба да продолжиме да ја развиваме и зајакнуваме нашата Организација (што оди многу бавно, бидејќи недостатокот на средства), пред амбасадорите да можат да ги започнат своите мисии.

  • Повеќе информации за Стефан М. Шор:
    • Неговата веб-страница: AutismAsperger.net
    • Неговата Википедија страница: en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Shore_(professor)
    • Google: Стивен Шор аутизам