Решение за глобалната криза „Ковид-19“ со австриската „Маскари истурам“

06 април 2020 година – ВАНИ ИНФОРМАЦИИ, ДА СЕ РАЗГОВОРИТЕ СЕ МО PНО „Маските за сите“ за заштита на лицето што ги нудиме се многу лесни за правење, од никого, за една до две секунди, тие чинат скоро ништо и тие можат лесно да се обноват. Тоа е далеку најпристапното решение што постои во многу Read More …

 

                 

 

                                                                  

[Прес статија] "Алтернативна интелигенција" (од белгискиот весник "L'Echo")

Оригинална статија: https://www.lecho.be/entreprises/general/une-intelligence-alternative/10009078.html ПРИКАЗНА Алтернативна интелигенција  Аутистички, Аспергер, висок потенцијал, невродиферентни, толку многу термини за да се дефинираат атипични луѓе, со форма на алтернативна интелигенција. Вештините премногу ги игнорираат компаниите. Зборувајќи за "преглед" за да се опише интернирањето на аутизмот во институциите или да се обезбеди "детал од историјата" кој го поттикнува искушението на еугениката Read More …

 

                                                                                                                                                                                                                 Read More …

 

                     

 

                                 

Именување на Хуго Хориот како амбасадор на Аутистан во Франција

Во јануари 2018 год., Го прашавме Хуго Хориот дали тој е согласен да биде амбасадор на Аутистан во Франција. Тој го знае нашиот проект уште долго време, и тој одговори позитивно и без двоумење. На 20 јануари 2018 година, Советот на амбасадорите на Аутистин (АЦВ) го потврди ова назначување. Роден во 1982 година, Хуго Хориот Read More …

Нова веб-страница на Аутистан, направена со WordPress

Новата веб-страница на Аутистан моментално се објавува, од 16 јануари 2018 година, со WordPress. Тоа е она што сега го гледате. Ќе ги замени постарите статични страници за Autistan.org, кои се користат од 2014 година. Ние се обидуваме да ги преведеме нашите страници со цел да им биде достапен на повеќето луѓе на планетата, благодарение Read More …

Именување на Стефан М. Шор како амбасадор на Аутистан во САД (Њујорк)

Во август 2016 година, го прашавме Стефан М. Шор дали сака да биде амбасадор на Аутистан во САД (за државата Њујорк). Тој го сакаше концептот, и тој се согласи. Подоцна, Советот на амбасадорите на Аутистин (АЦВ) го потврди ова назначување. Роден во 1961 година, Стивен Марк Шор е аутизам и професор по образование (аутизам) на Read More …

Новото знаме на Аутистан лета за прв пат

На 12 август 2016 година, новото знаме на Аутистан лета за прв пат во светот, во Алмати, Казахстан.     Ова е верзија од 1м x 1,62м од знамето. Сликата е дизајнирана таму, во Пионер Resort, Алмати, во текот на јули 2016 година.   Многу ни благодариме на концептот на Пионер, кој ни помогна и Read More …